Sposób przygotowania:
Salceson na słodko z jabłkami
Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na kostkę różnej wielkości. W misce łączymy ze sobą mąkę, cukier, kakao, cynamon, proszek do pieczenia, sól. Do suchych składników dodajemy jajka, olej i jogurt naturalny. Mieszamy i na koniec dodajemy jabłka.
Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy ciasto wystygnie posypujemy go cukrem pudrem.
Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy ciasto wystygnie posypujemy go cukrem pudrem.
![salceson na słodko z jabłkami salceson na słodko z jabłkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salceson-na-slodko-z-jablkami-372726.jpg)
![salceson na słodko z jabłkami salceson na słodko z jabłkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salceson-na-slodko-z-jablkami-372728.jpg)
![salceson na słodko z jabłkami salceson na słodko z jabłkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salceson-na-slodko-z-jablkami-372729.jpg)
![salceson na słodko z jabłkami salceson na słodko z jabłkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salceson-na-slodko-z-jablkami-372730.jpg)