halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Salsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smaczny na zimno sos.

Salsa

Składniki:

Salsa

 

  • posiekany szczypiorek 1 pęczek
  • suszona bazylia 1 łyżka
  • suszona natka pietruszki 3 łyżki
  • czosnek 5 ząbki
  • kapary 2 łyżki
  • cebula 1 sztuka
  • kiszony ogórek 1 sztuka
  • ocet winny 1 łyżka
  • filet anchois 1 sztuka
  • jajka gotowane 2 sztuki
  • oliwa 7 łyżek
  • pieprz biały do smaku
  • sól

Sposób przygotowania:

Salsa
Szczypiorek posiekać, czosnek zmiażdżyć lub przepuścić przez praskę..Cebulę , białka i ogórek pokroić w kostkę.Żółtka , oliwę , ocet ,anchois ucieramy . Mieszamy z resztą składników, doprawiamy solą i pieprzem. Schładzamy w lodówce.