Sposób przygotowania:
Salsa z botwinki z pistacjami
Botwinkę myjemy osuszamy i siekamy drobno zarówno liście jak i łodyżki, przekładamy do salaterki. Dodajemy posiekany drobno czosnek i papryczkę chilli – mieszamy.
Pomidory suszone kroimy w paseczki a cebulę w drobną kostkę – łączymy z pozostałymi składnikami. Dodajemy posiekaną miętę i lekko posiekane orzechy pistacjowe – mieszamy.
Salsę doprawiamy sokiem z limonki i miodem, odstawiamy na 15 minut aby się przegryzła. Serwujemy z mięsami.
Pomidory suszone kroimy w paseczki a cebulę w drobną kostkę – łączymy z pozostałymi składnikami. Dodajemy posiekaną miętę i lekko posiekane orzechy pistacjowe – mieszamy.
Salsę doprawiamy sokiem z limonki i miodem, odstawiamy na 15 minut aby się przegryzła. Serwujemy z mięsami.
Holly
Magdalena88
Marika-
Igraszki Losu
Inspiracją był Karol Okrasa, myślę że spokojnie orzechy włoskie sprawdzą się tutaj zamiast pistacji :)
Igraszki Losu
też byłam nie do końca pewna tego połączenia, ale te smaki tak ze sobą wspólgrają, że powtórki są przy każdym naszym grillowaniu :)
Igraszki Losu
Botwinka jest u nas bardzo nie doceniona a szkoda, u mnie teraz pojawia się w różnych potrawach i odkrywamy ją z rodzinką na nowo :)