Sposób przygotowania:
Saltimbocca alla romana
Kotleciki cielece potluc jesli sa grube. Posolic i obtoczyc w mace. Polozyc na kazdy kotlecik plasterek szynki i po 2 listki szalwi i zczepic wszystko wykalaczka.
Na patelni rozgrzac maslo ( uwazac, zeby nie sczarnialo), polozyc kotleciki i smazyc po 3-4 minuty z kazdej strony. Na koncu pokropic sokiem z cytryny. Wyciagnac z patelni kotlety i wlac biale wino na patelnie, jak sie zredukuje do polowy, polac tym sosem kotleciki. Podawac z pure z ziemniakczkow.
Na patelni rozgrzac maslo ( uwazac, zeby nie sczarnialo), polozyc kotleciki i smazyc po 3-4 minuty z kazdej strony. Na koncu pokropic sokiem z cytryny. Wyciagnac z patelni kotlety i wlac biale wino na patelnie, jak sie zredukuje do polowy, polac tym sosem kotleciki. Podawac z pure z ziemniakczkow.
magda218
magda218
KulinarnaWena
Zapraszam do przeczytania artykułu
Szynka parmeńska, która to ta prawdziwa, a która nie?
pod linkiem
http://pl.shvoong.com/lifestyle/food-and-drink/2220926-szynka-parme%C5%84ska-kt%C3%B3ra-ta-prawdziwa/