Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Sandacz na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sandacz w wersji na ostro.

Sandacz na ostro Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sandacz na ostro

 

Sposób przygotowania:

Sandacz na ostro
Sandacza wypatroszyć, umyć i dokładnie osuszyć. Natrzeć sokiem z cytryny oraz solą morską, pieprzem ziołowym, przyprawą curry i ostrą papryką w proszku. Odstawić na co najmniej godzinę do lodówki, aby naszła przyprawami. Po tym czasie obtoczyć w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju na wolnym ogniu z obu stron na rumiany kolor. Najlepiej smakuje na ciepło.
Sandacz na ostro
Rybkę wypatroszyć pokroić na kawałki i umyć.
Sandacz na ostro
Sandacza natrzeć przyprawami i odstawić do lodówki.
Sandacz na ostro
Smażyć na wolnym ogniu na mocno rozgrzanym oleju.

Tagi:

tarta