joasia0007

joasia0007

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

Sandacz w smietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sandacz w śmietanie - zdrowy i smaczny obiad.

Sandacz w smietanie

Składniki:

Sandacz w smietanie

 

Sposób przygotowania:

Sandacz w smietanie
Myjemy filet, który dzielimy na porcje. Odsączamy na papierze kuchennym, posypujemy sola i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i umieszczamy na 15 minut w lodówce. Następnie filety obtaczamy w mące i smażymy na gorącym oleju ok. 3 minut każdą ze stron. Przy przewracaniu na drugą stronę musimy uważać, ponieważ mięso sandacza bardzo łatwo się rozpada. Na drugiej patelni topimy masło, wlewamy śmietanę i pokrojoną drobno natkę pietruszki, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie wszystko mieszamy. Na koniec wkładamy do sosu rybę i zagotowujemy.