ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Sarna czyli dziczyzna po mojemu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dziczyzna jest baaardzo chudym mięsem i polecam :) Coś jakby gulasz bez sosu :)

Sarna czyli dziczyzna po mojemu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sarna czyli dziczyzna po mojemu

 

Sposób przygotowania:

Sarna czyli dziczyzna po mojemu
Mięso dokładnie oczyszczam i płuczę żeby nie było zbyt dużo krwi. Kroję na kawałki, nie ma znaczenia czy duże czy małe. Dodaję liście laurowe i ziele angielskie, olej i duszę pod przykryciem ok 1,5 godziny, mieszam 2-3 razy w między czasie. Słoninę kroję na chude paski i dodaję do sarny i dalej duszę ok godziny. Sprawdzam czy sarna jest miękka, jeśli nie to duszę do miękkości. Jeśli jest już miękka sprawdzam jak ze smakiem. Dodaję sól lub wegetę, chilli, pieprz, keczup, tymianek, rozmaryn.
Sarna czyli dziczyzna po mojemu
Całe udo z sarny :) Jest bardzo ładne i bez tłuszczów
Sarna czyli dziczyzna po mojemu
kroje na kawałki i dodaje lisc luarowy z zielem angielskim
Sarna czyli dziczyzna po mojemu
Całość duszę pod przykryciem do 2 godzin miedzy czasie mieszam
Sarna czyli dziczyzna po mojemu
kroje słonine i dusze razem z miesem jeszcze ok 1 godzine

Tagi:

mięso