Sposób przygotowania:
Sarna z boczkiem w sosie sojowym
Mięso sarny przed jakąkolwiek obróbką, oczyszczamy pod bieżąca wodą i wstawiamy do dużej misy zalewając maślanką. Odstawiamy na minimum 24 godziny. Po tym czasie mięso kroimy na mniejsze kawałeczki do dużej patelni. Dodajemy liść lautowy, ziele angielskie i olej. Po godzinie dodajemy drobno posiekany czosnek i czerwoną cebulę również posiekaną na małe części. Całość dusimy jeszcze około 1 godziny. Po tym czasie kroimy boczek na grube slupki około 1 cm i dodajemy do mięsa. Całość dusimy do ostatecznej miękkości sarniny po czym doprawiamy do smaku. Ja dodaję 3 łyżki sosu sojowego jasnego, łyżkę keczupu (miałam łagodny ale może być i ostry), pieprz i paprykę w proszku. Całość podaję z ziemniakami z pieca. Polecam