Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Schab do chleba wg Editha

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Wspaniała pachnąca czosnkiem wędlinka na chlebek.

Schab do chleba wg Editha Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab do chleba wg Editha

 

Sposób przygotowania:

Schab do chleba wg Editha
Schab myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Mięso nacieramy solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Zawijamy mocno w folię spożywczą, nadając mięsu okrągły kształt. Wkładamy do lodówki na ok 12 godzin. Po wyjęciu z lodówki mięso owijamy jeszcze folią aluminiową, wkładamy do blaszki i wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 170*C na ok 1 godzinkę. Blaszkę wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy wraz ze schabem do całkowitego wystygnięcia. Kiedy całkiem wystygnie odwijamy z folii i możemy kroić na chlebek.
Schab do chleba wg Editha
Mięso dokładnie myjemy i nacieramy przyprawami
Schab do chleba wg Editha
Przyprawiony schab owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki
Schab do chleba wg Editha
Dodatkowo owijamy mięso w folię aluminiową i wkładamy do blaszki i do piekarnika
Schab do chleba wg Editha
Schab wyjmujemy z folii dopiero po całkowitym wystygnięciu

Tagi:

schab