Sposób przygotowania:
Schab duszony w czubricy:
Zrobić pastę przyprawową z oleju , miodu ,przyprawy z czubricą . Natrzeć dobrze mięso .Zostawić przykryte w kamionce lub szklanym pojemniku w lodówce na 12 godzin .Przez ten czas przewracać i wcierać przyprawę w mięso .
Rozgrzać w garnku o grubym dnie smalec i obsmażyć na rumiano schab. Dorzucić pokrojone cebule i zalać wodą tak by przykryła mięso. Dusić na średnim gazie aż schab będzie miękki a sos odparuje do objętości 2 szklanek.
Doprawić do smaku czubricą .
Podałam z Puddingiem ziołowym ( owsianym inspirowanym kuchnią staro angielską wg Jane Austen )
Przepis na pudding wstawię potem bo na razie poszedł na konkurs „Kuchnia Jane Austen ,,
Rozgrzać w garnku o grubym dnie smalec i obsmażyć na rumiano schab. Dorzucić pokrojone cebule i zalać wodą tak by przykryła mięso. Dusić na średnim gazie aż schab będzie miękki a sos odparuje do objętości 2 szklanek.
Doprawić do smaku czubricą .
Podałam z Puddingiem ziołowym ( owsianym inspirowanym kuchnią staro angielską wg Jane Austen )
Przepis na pudding wstawię potem bo na razie poszedł na konkurs „Kuchnia Jane Austen ,,