Sposób przygotowania:
Schab duszony w przyprawach
Mięso opłukałam, osuszyłam papierowym ręcznikiem. W miseczce wymieszałam na papkę olej, sól, paprykę w proszku i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszaniną dokładnie natarłam mięso ze wszystkich stron. Dość obficie obsypałam majerankiem. Schab umieściłam w próżniowo zamykanym naczyniu i wstawiłam do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie obsmażyłam go z obu stron na rozgrzanej łyżce oleju, podlałam niewielką ilością wody i dusiłam na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości. Od czasu do czasu przewracałam mięso na drugą stronę. Co jakiś czas sprawdzałam czy płyn nie odparował. Odstawiłam do całkowitego wystudzenia, schodziłam w lodówce zawinięte w folię aluminiową.
zbysiowa
edytaha
Dorota nareszcie miała mięso, z którego już nic nie musiała wydłubywać :)
2milutka
edytaha
Też tak sądzę Agatko, a na pewno dużo lepszy od kupnej wędliny :)
monikaT83
edytaha
Dziękuję Monisiu :)
BSz
edytaha
To prawda :)