Sposób przygotowania:
Schab duszony z pieczarkami i cebulą
Schab umyłam,osuszyłam i pokroiłam w paski,doprawiłam solą,pieprzami i chilli,odstawiłam do lodówki na godzinkę.Pieczarki oczyściłam i pokroiłam w plastry,cebulę w grubą kostkę i przesmażyłam w rondelku na odrobinie masła.W wysokiej patelni mocno rozgrzałam trochę masła i wrzuciłam mięso,mieszając smażyłam aż się mocno zrumieniło,dodałam pieczarki z cebulą i całość podlałam szklanką wody z rozpuszczoną kostką mięsną,dusiłam na małym ogniu pod przykryciem ok.45 min.Rozrobiłam 5 łyżeczek mąki w zimnej wodzie i zagęściłam sosik.SMACZNEGO!!!
Jojo
msewka
Popieram, i jeszcze na dokładkę fasolka na talerzu.Pycha!
eli_555
kinga
montajka
majgrz11maja
Askuna
yellowCoach