Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Schab faszerowany

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowanie:Pieczarki oczyszczamy i gotujemy.Mielimy razem z gotowanym mięsem. Dodajemy sól,pieprz i podsmażaną na oleju cebulę. Mieszamy.

Schab faszerowany

Składniki:

Schab faszerowany

 

  • 1 kg schabu
  • 30 dag gotowanego mięsa(np. z łopatki)
  • 10 dag pieczarek
  • sól,pieprz
  • słodka mielona papryka
  • czosnek w kostce
  • drobiowa kostka rosołowa
  • cebula
  • olej

Sposób przygotowania:

Schab faszerowany
Przygotowanie:Pieczarki oczyszczamy i gotujemy.Mielimy razem z gotowanym mięsem. Dodajemy sól,pieprz i podsmażaną na oleju cebulę. Mieszamy.Schab rozkrawamy na prostokąt, smarujemy farszem.Zwijamy roladę i obwiązujemy nicią. Posypujemy solą, pieprzem, papryką i rozkruszonym czosnkiem.Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy szklankę wody z rozpuszczoną kostką rosołową. Pieczemy 2,5 godziny w temperaturze 200 stopni C,Schab kroimy w plastry. Podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.

Tagi:

mięso schab