Sposób przygotowania:
Schab faszerowany
Schab natrzeć solą roztartą ze zmiażdżonym czosnkiem i wstawić na całą noc do lodówki. Farsz;pieczarki drobno pokroić i usmażyć na maśle.Orzechy sparzyć,obrać ze skórki i drobno posiekać.Mięso zmielić i połączyć z pieczarkami i orzechami,dodać chrzan i jajko,doprawić gałką muszkatołową i pieprzem,dokładnie wymieszać.Schab przeciąć wzdłuż tak aby powstała kieszeń i włożyć w nią farsz,spiąć schab wykałaczkami,obtoczyć w mące i obsmażyć na smalcu,na rumiano.Włożyć go do brytfanny,skropić wodą,wlać tłuszcz ze smażenia i piec ok.1i1\2godz.w 220"C,polewając wytworzonym sosem.Z upieczonego schabu wyjąć wykałaczki,pokroić w plastry.sos doprawić do smaku i polać nim pokrojony schab.
kinga
Natala1210
Dziękuję,cała przyjemność po mojej stronie!
siwa12345