Sposób przygotowania:
schab faszerowany polędwiczką
1. Poledwiczkę faszerujemy suszoną śliwką
(w środek wkładamy ząbek czosnku) na przemian z rodzynkami.Zawijamy w folie "wałkujemy" na stole aby poledwiczka była ładnie zaokrąglona i do zamrażalnika!
(warto przygotowac dzien wcześniej )
2. W schabie robimy nożem dziure i nabijamy zamrożona polędwiczkę(miękką nie dacie rady wcisnąć)
3.Schab solimy,pieprzymy,smarujemy roztopionym miodem,sypiemy obficie majerankiem i układamy liście laurowe jeden listek przy drugim.
4.Zawijamy dokładnie w folie aluminiową wkładamy do naczynia żaroodpornego podlewamy 1 szklanka wody i na 2 h do piekarnika na 180*C
(w środek wkładamy ząbek czosnku) na przemian z rodzynkami.Zawijamy w folie "wałkujemy" na stole aby poledwiczka była ładnie zaokrąglona i do zamrażalnika!
(warto przygotowac dzien wcześniej )
2. W schabie robimy nożem dziure i nabijamy zamrożona polędwiczkę(miękką nie dacie rady wcisnąć)
3.Schab solimy,pieprzymy,smarujemy roztopionym miodem,sypiemy obficie majerankiem i układamy liście laurowe jeden listek przy drugim.
4.Zawijamy dokładnie w folie aluminiową wkładamy do naczynia żaroodpornego podlewamy 1 szklanka wody i na 2 h do piekarnika na 180*C