justynkag

justynkag

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 68]

Schab marynowany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Propozycja na kruchy i smaczny schab. Długie marynowanie pozwala na przeniknięcie wszystkich przypraw do mięsa.

Schab marynowany

Składniki:

Schab marynowany

 

  • schab bez kości 1,5 kg
  • suszony majeranek 2 łyżki
  • cząber 1 łyżka
  • bazylia otarta 1 łyżka
  • sól do smaku
  • czosnek 4 ząbki
  • rękaw do pieczenia

Sposób przygotowania:

Schab marynowany
Schab myjemy, osuszamy ręcznikiem i oczyszczamy z tłuszczu i błon. Mięso nacinamy głęboko w kilku miejscach i wkładamy pokrojony w plastry czosnek w otwory. Składniki na marynatę wymieszać i natrzeć dokładnie mięso. Odstawić do lodówki na całą noc przykryte folią spożywczą.

Następnego dnia mięso włożyć w rękaw do pieczenia i włożyć w naczyniu żaroodpornym do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Piec około 1 godziny.

Tagi:

beza schab bezy