aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

schab pieczony w winie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Schab podelwany białym winem.

schab pieczony w winie

Składniki:

schab pieczony w winie

 

  • 700 g schab bez kości,
  • 1 szklanka wino białe wytrawne,
  • 100 g pieczarki,
  • przyprawa do pieczeni Prymat,
  • majeranek Prymat
  • 1 cebula

Sposób przygotowania:

schab pieczony w winie
Schab dokładnie myjemy. Następnie przekładamy go do naczynia żaroodpornego i polewamy go białym winem, nacieramy przyprawami do pieczeni oraz majernakiem. Kroimy pieczarki i cebulę w plasterki i pasupujemy nimi schab Schab nakłuwamy widelcem. Podczas pieczenia często polewamy winem, by mięso nie było za suche. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok 60 minut w 190 stopniach.