karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Schab pieczony z cebulą i jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczny kawał mięcha wieprzowego na niedzielny obiad w rodzinnym gronie i nie tylko - soczyste i pyszne.

Schab pieczony z cebulą i jabłkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Schab pieczony z cebulą i jabłkiem

 

  • 1 kg schabu w całości bez kości
  • 4 cebule zwykłe
  • 1 jabłko
  • 1 cebula czerwona
  • 2 marchewki
  • Przyprawa do pieczeni Prymat
  • Oliwa z oliwek

 

Sposób przygotowania:

Schab pieczony z cebulą i jabłkiem
Schab w całości nacieramy marynatą przygotowaną z połączenia przyprawy do pieczeni i oliwy z oliwek. Zamarynowany schab odstawiamy na noc do lodówki, aby przeszło smakiem. Marchewki i jabłko ścieramy na wiórki. Cebule kroimy w krążki. Schab, marchewki, jabłko i cebule wkładamy do rękawa. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 1,5 godziny. Upieczony schab przekładamy do naczynia z pokrywą i podgrzewaczami. Podajemy z kaszą jęczmienną.
Schab pieczony z cebulą i jabłkiem
Schab pieczony w całości.