Sposób przygotowania:
Schab w morelach z melasą1.

Umyć schab bez kości pod bieżącą wodą i włożyć do naczynia żaroodpornego.
2.

Posypać przyprawą do dań i czarnym zmielonym pieprzem.
3.

Polać olejem rzepakowym.
4.

Dosyć obficie posypać majerankiem.
5.

Na końcu polać melasą z granatem. Zakryć folią silikonową włożyć do lodówki najlepiej na całą noc.
6.

Wyjąć z lodówki schłodzone mięso. Wlać letnią wodę i włożyć suszone morele.
7.

Nagrzać piekarnik do 200 stopni C i wstawić mięso na około 1 godzinę 20 minut.
8.

Upieczone mięso pozostawić w piekarniku do całkowitego ostygnięcia.
9.

Chłodne mięso wyłożyć na talerz, a następnie schłodzić w lodówce.
10.

Smacznego !