Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Schab pieczony ze śliwką i żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszny schab z suszonymi owocami

Schab pieczony ze śliwką i żurawiną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schab pieczony ze śliwką i żurawiną

 

Sposób przygotowania:

Schab pieczony ze śliwką i żurawiną
Schab dokładnie myjemy, osuszamy. Ostrym nożem przez całą długość mięsa wycinamy dwa większe otwory i kilka (4-5) mniejszych. W większe otwory wkładamy śliwki kalifornijskie, a w mniejsze żurawinę.Doprawiamy schab ze wszystkich stron solą oraz świeżo mielonym pieprzem i wkładamy do worka foliowego. Dorzucamy liście laurowe oraz ziele angielskie i worek spinamy klipsem. Pieczemy około 70-80 minut w temperaturze 180-190 stopni. Podajemy na zimno.
Schab pieczony ze śliwką i żurawiną
Schab dokładnie myjemy, osuszamy. Ostrym nożem przez całą długość mięsa wycinamy dwa większe otwory i kilka (4-5) mniejszych. W większe otwory wkładamy śliwki kalifornijskie, a w mniejsze żurawinę.
Schab pieczony ze śliwką i żurawiną
Doprawiamy schab ze wszystkich stron solą oraz świeżo mielonym pieprzem
Schab pieczony ze śliwką i żurawiną
Wkładamy do worka foliowego. Dorzucamy liście laurowe oraz ziele angielskie i worek spinamy klipsem.