Sposób przygotowania:
Schab po góralskuKapustę zalać 2szkl.wody,zagotować,odcedzić,następnie zalać ją wrzątkiem,dusić ok.1godz.posolić.Boczek pokroić w kostkę,1\4 dodać do kapusty i dusić jeszcz30min.na bardzo małym ogniu. Kotlety rozbić,posypać przyprawą,lekko przesmażyć z obu stron na smalcu.Natłuścić żaroodporne naczynie,ułożyć w nim kotlety,obłożyć kapustą kiszoną.Śmietanę wymieszać z mąką zalać potrawę i posypać pozostałym boczkiem,zapiekać przez ok.30min.w 180"C.
Polecamy: przepisy na pieczony schab >>>
skrzynek
Pozdrawiam
skrzynek
Dzięki i Pozdrawiam
skrzynek
Gość
skrzynek
Agnieszko!!! dzięki za podpowiedź zrobię też z piersią i żeberkami.
Pozdrawiam
skrzynek
gosia290