Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Schab po królewsku

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

iście królewski schab....

Schab po królewsku

Składniki:

Schab po królewsku

 

Sposób przygotowania:

Schab po królewsku
Drobno pokrojone pieczarki obsmażyć na maśle. Orzechy sparzyć, obrać, drobno posiekać. Mięso oddzielić od kości. Oczyszczone z kości resztki mięsa zmielić i połączyć z pieczarkami, chrzanem, orzechami i żółtkiem. Doprawić do smaku przyprawami. Mięso naciąć wzdłuż , nie przecinając do końca. W nacięcie włożyć nadzienie, obwiązać nitką, obtoczyć w mące i obsmażyć na gorącym oleju. Przełożyć do brytfanki i piec 60 minut polewając wytworzonym sosem. Przed podaniem pokroić w grube plastry.

Tagi:

tarta schab