gosiczek821

gosiczek821

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Schab po meksykańsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny,delikatny,soczysty,ostro paprykowy schabik:)

Schab po meksykańsku

Składniki:

Schab po meksykańsku

 

  • 1 kg schabu w jednym kawałku
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka soli ziołowej
  • 1 mała papryczka chili
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 zielonej papryki
  • 1 cebula
  • 1/2 szklanki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Schab po meksykańsku
Schab myjemy i osuszamy.Papryki i cebulę kroimy w paski,do dużej miski (takiej żeby wszedł schab i swobodnie moczył się w zaprawie)dodajemy oliwę,musztardę,sól ziołową ,tymianek,mocno posiekaną papryczkę chili,posiekany czosnek,pokrojone papryki i cebulę i przyprawiamy solą i pieprzem wedle gustu,pamiętając że wcześniej daliśmy już sól ziołową.Wszystko zostawiamy na przynajmniej 12 godzin(kiedyś zrobiłam na szybko po 3 godzinach piekłam iniebyło tego efektu)Schab razem z marynatą wsadzamy do rękawa i pieczemy 1,5 godziny w 200 stopniach,30 minut przed końcem rozrywamy rękaw,zwiększamy tęperaturę do 225C i pieczemy do końca żeby powstała złocista skórka:)

Tagi:

schab