Sposób przygotowania:
Schab po meksykańsku
Schab myjemy i osuszamy.Papryki i cebulę kroimy w paski,do dużej miski (takiej żeby wszedł schab i swobodnie moczył się w zaprawie)dodajemy oliwę,musztardę,sól ziołową ,tymianek,mocno posiekaną papryczkę chili,posiekany czosnek,pokrojone papryki i cebulę i przyprawiamy solą i pieprzem wedle gustu,pamiętając że wcześniej daliśmy już sól ziołową.Wszystko zostawiamy na przynajmniej 12 godzin(kiedyś zrobiłam na szybko po 3 godzinach piekłam iniebyło tego efektu)Schab razem z marynatą wsadzamy do rękawa i pieczemy 1,5 godziny w 200 stopniach,30 minut przed końcem rozrywamy rękaw,zwiększamy tęperaturę do 225C i pieczemy do końca żeby powstała złocista skórka:)
Mikrula