renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Schab pod jogurtową pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Schab pokryty marynata jogurtową i zapieczony.

Schab pod jogurtową pierzynką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schab pod jogurtową pierzynką

 

Sposób przygotowania:

Schab pod jogurtową pierzynką
Schab oczyścić, umyc i osuszyć. Przygotować marynate w następujący sposób: wymieszać jogurt z mielonymi orzechami włoskimi, startą skórką z cytryny, grubo mielonym pieprzem i kolendrą. Mięso natrzeć solą i posmarować marynatą i pozostawić w chłodziarce na ok. 2 godziny. Po tym czasie obłożyć mięso plasterkami czosnku i piec w piekarniku w 160 stopniach przez ok 2 godziny. Smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno.
Schab pod jogurtową pierzynką
Przygotować marynate z jogurtu, mielonych orzechów, skórki cytrynowej i przypraw.
Schab pod jogurtową pierzynką
Posmarować marynatą mięso i pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 2 godziny.
Schab pod jogurtową pierzynką
Przed pieczeniem obłożyć plasterkami czosnku.

Tagi:

beza schab bezy