Sposób przygotowania:
Schab pod oscypkową pierzynką.
Mięso umyć,osuszyć i rozbić.Oprószyć pieprzem kolorowym,czosnkiem granulowanym i solą.
Jajka roztrzepać i panierować kotlety w jajku i bułce tartej.Smażyć z obu stron.
Z pozostałych jajek i startego na grubej tarce oscypka zrobić gęstą papkę .Po przewróceniu mięsa na drugą stronę nałożyć na wierzch każdego masę oscypkowo jajeczną,rozsmarować i smażyć na małym ogniu.Wyłączyć ogień i trzymać jeszcze chwilę pod przykryciem na patelni.Oprószyć pieprzem ziołowym.
Ja podałam z ryżem z warzywami,ogórkiem małosolnym i pomidorkami koktajlowymi.
Córka żałowała,że tak mało oscypka zostało z jej wyjazdu w góry, bo chce powtórkę.
Jajka roztrzepać i panierować kotlety w jajku i bułce tartej.Smażyć z obu stron.
Z pozostałych jajek i startego na grubej tarce oscypka zrobić gęstą papkę .Po przewróceniu mięsa na drugą stronę nałożyć na wierzch każdego masę oscypkowo jajeczną,rozsmarować i smażyć na małym ogniu.Wyłączyć ogień i trzymać jeszcze chwilę pod przykryciem na patelni.Oprószyć pieprzem ziołowym.
Ja podałam z ryżem z warzywami,ogórkiem małosolnym i pomidorkami koktajlowymi.
Córka żałowała,że tak mało oscypka zostało z jej wyjazdu w góry, bo chce powtórkę.
Natala1210