msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Schab pod oscypkową pierzynką.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne mięso pod oscypkowo -jajeczną pierzynką.

Schab pod oscypkową pierzynką. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab pod oscypkową pierzynką.

 

Sposób przygotowania:

Schab pod oscypkową pierzynką.
Mięso umyć,osuszyć i rozbić.Oprószyć pieprzem kolorowym,czosnkiem granulowanym i solą.
Jajka roztrzepać i panierować kotlety w jajku i bułce tartej.Smażyć z obu stron.
Z pozostałych jajek i startego na grubej tarce oscypka zrobić gęstą papkę .Po przewróceniu mięsa na drugą stronę nałożyć na wierzch każdego masę oscypkowo jajeczną,rozsmarować i smażyć na małym ogniu.Wyłączyć ogień i trzymać jeszcze chwilę pod przykryciem na patelni.Oprószyć pieprzem ziołowym.
Ja podałam z ryżem z warzywami,ogórkiem małosolnym i pomidorkami koktajlowymi.
Córka żałowała,że tak mało oscypka zostało z jej wyjazdu w góry, bo chce powtórkę.
Schab pod oscypkową pierzynką.
Kotlety panierujemy w jajku i bułce tartej.Smażymy.
Schab pod oscypkową pierzynką.
Mięso przewracamy na drugą stronę i szykujemy masę z sera i jajek.
Schab pod oscypkową pierzynką.
Pozostałe z panierowania jajka mieszamy z serem do nałożenia na mięso.
Schab pod oscypkową pierzynką.
Pierzynkę serowo jajeczną nakładamy na mięso i smażymy.