Sposób przygotowania:
Schab pod pieczarkami
Kotlety opłukałam, osuszyłam papierowym ręcznikiem, lekko rozklepałam tłuczkiem i oprószyłam z obu stron solą i pieprzem. Cebulę obrałam i pokroiłam w dość grubą kostkę, czosnek drobno posiekałam. Pieczarki oczyściłam, pokroiłam w większe kawałki. Na dużej patelni rozgrzałam olej, obsmażyłam mięso z obu stron. Chwilę po odwróceniu kotletów odsunęłam je na boki i dołożyłam cebulę i czosnek. Kiedy cebula się zeszkliła, wsypałam pokrojone pieczarki, a kiedy te puściły sos, dodałam majeranek i wkruszyłam kawałek kostki bulionu grzybowego. Lekko mieszając dusiłam wszystko do całkowitego odparowania sosu. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Na talerzach posypałam pokrojonym szczypiorem z dymki. Podałam ze świeżym chlebkiem sandomierskim.