malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Schab pod pierzynką w pikantnym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Takie kotlety są bardzo smaczne i aromatyczne. do tego bardzo treściwe w smaku i pikantne. do ziemniaków idealne.

Schab pod pierzynką w pikantnym sosie

Składniki:

Schab pod pierzynką w pikantnym sosie

 

  • 8 plastrów schabu wieprzowego,
  • 1 słoik papryki marynowanej,
  • 20 dag grzybów mrożonych,
  • 2 cebule,
  • 1 słoik keczupu,
  • 2 szklanka bulionu warzywnego,
  • 2 szklanka bułki tarte,
  • 3 jajka,
  • sól, pieprz,
  • łyżeczka cukru,
  • łyżeczka papryki ostrej.

 

Sposób przygotowania:

Schab pod pierzynką w pikantnym sosie
Schab rozbijamy na cienko tłuczkiem, solimy, pieprzymy. Następnie moczymy w jajkach i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na złoto. Papryki kroimy w kostkę. Cebule siekamy i przesmażamy razem z grzybami. Solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy papryką ostrą. Łączymy z papryką. Kotlety przekładamy farszem i zalewamy bulionem wymieszanym z keczupem, Pieczemy 30 minut w temp. 170 stopni.