Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Schab w pikantnej mieszanej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Schab w pikantnej mieszanej panierce - pyszny kawałek mięska ;)

Schab w pikantnej mieszanej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab w pikantnej mieszanej panierce

 

Sposób przygotowania:

Schab w pikantnej mieszanej panierce
Schab należy umyć i rozbić, następnie oprószyć go solą i pieprzem. Na talerz wbijamy jajka, dodajemy sos chilli sól oraz pieprz i roztrzepujemy, na drugi talerz wysypujemy bułkę i płatki i dokładnie mieszamy, schab obtaczamy w jajku następnie w panierce z bułki i płatków i smażymy z dwóch strona na złoto.
Schab w pikantnej mieszanej panierce
przygotowujemy jajko z sosem oraz panierkę z bułki tartej i płatków
Schab w pikantnej mieszanej panierce
schabik należy rozbic i oprószyć solą i pieprzem
Schab w pikantnej mieszanej panierce
nastepnie moczymy w jajku a następnie panierujemy
Schab w pikantnej mieszanej panierce
schabik opanierowany smażymy na patelni z dwóch stron