astra

astra

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 37]

Schab w ostrym sosie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

dla odmiany pikantnie

Schab w ostrym sosie

Składniki:

Schab w ostrym sosie

 

  • 1/2 kg schabu,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 2 duże cebule,
  • koncentrat pom (150g).
  • papryka ostra i łagodna w proszku, sol pieprz, olej do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Schab w ostrym sosie
Schab kroimy na plastry, obtaczamy w mące i obsmażamy na ostrym ogniu z dwu stron, posypujemy pieprzem i solą i przekładamy do rondla. Posiekany czosnek i cebulę pokrojoną w grubą kostkę przesmażamy na złoto, solimy, pieprzymy i dodajemy do schabu. 1,5 szklanki wody wlewamy na patelnie , dodajemy koncentrat, 1 łyzkę łagodnej papryki i 1 łyżeczkę ostrej papryki, sól, pieprz do smaku, podgrzewamy mieszając i zalewamy schab. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu ok 40 min. Podajemy z makaronem lub lanymi kluskami.

Tagi:

schab