Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Schab w pikantnej chrupkiej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szybkie schabowe w pikantnej chrupkiej panierce

Schab w pikantnej chrupkiej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab w pikantnej chrupkiej panierce

 

Sposób przygotowania:

Schab w pikantnej chrupkiej panierce
Schab rozbijamy, solimy je i pieprzymy. Na talerz wbijamy jajka dodajemy sól, pieprz, sos sojowy oraz paprykę wszystko dokładnie roztrzepujemy do połączenia składników, Na drugi talerzy wysypujemy bułkę tartą i pokruszone płatki dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Rozklepane schabowe moczymy jajku i oprószamy bułką z płatkami, Smażymy na rozgrzanej oliwie na złoty kolor z dwóch stron.
Schab w pikantnej chrupkiej panierce
Kotlety schabowe solimy, pieprzymy i rozklepujemy
Schab w pikantnej chrupkiej panierce
Przygotowujemy skłądniki do panierki - jajka i bułkę z płatkami
Schab w pikantnej chrupkiej panierce
rozklepane schabowe moczymy w jajku i bułce
Schab w pikantnej chrupkiej panierce
Smażymy kotlety na złoty kolor z dwóch stron