Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Schab pod szpinakową pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jeżeli znudziły Wam się zwykłe schabowe co powiecie na takie pod szpinakową pierzynką? Mięso wychodzi bardzo soczyste, przepyszne

Schab pod szpinakową pierzynką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab pod szpinakową pierzynką

 

Sposób przygotowania:

Schab pod szpinakową pierzynką
Schab kroimy na plastry i lekko rozbijamy (najlepiej przez folię). Kotlety pprószamy solą i pieprzem i odstawiamy na chwilę do lodówki. Następnie podsmażamy go na rumiano z obu stron. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę, po chwili dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Kolejno dodajemy szpinak. Szpinak podsmażamy doprawiając do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na kotlety wykładamy porcję szpinaku, Całość posypujemy startym na małych oczkach tarki żółtym serem. Zapiekamy przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni - aż ser się lekko zarumieni. Schab jest bardzo soczysty, naprawdę jest pyszny. Smacznego :)
Schab pod szpinakową pierzynką
Schab kroimy na plastry i lekko rozbijamy (najlepiej przez folię).
Schab pod szpinakową pierzynką
Kotlety pprószamy solą i pieprzem, odstawiamy.
Schab pod szpinakową pierzynką
Szpinak podsmażamy doprawiając do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Schab pod szpinakową pierzynką
Całość posypujemy startym na małych oczkach tarki żółtym serem.