paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Schab pod warzywną kołderką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

mięso podane z warzywami nie w formie surówki

Schab pod warzywną kołderką

Składniki:

Schab pod warzywną kołderką

 

  • 0,5 kg schabu
  • 2 marchewki
  • 1 duży por
  • keczapu pikantny
  • majonez
  • czosnek granulowany
  • pieprz
  • sól
  • olej

Sposób przygotowania:

Schab pod warzywną kołderką
Mięso dzielimy na 5 plastrów. Rozbijamy je jak na schabowe. Oprószamy pieprzem i solą po czym przyprawy wcieramy w mięso. Na oleju podsmażamy na złoto plastry schabu i przekładam na blaszkę do pieczenia. Marchewki ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Białą cześć pora kroimy w pół plasterki. Każdy plaster mięsa smarujemy łyżką keczupu, następnie kładziemy kawałki pora które smarujemy łyżką majonezu. Następnie wszystkie oprószamy czosnkiem i posypujemy marchewką. Blaszkę wkładamy na 25 min do piekarnika o temp 180C

Tagi:

schab