Sposób przygotowania:
Pieróg wieprzowy Robisia na grzance.
Schab podzielić na 4 równe kotlety,bardzo cienko rozbićsporządzić marynatę z podanych składników.na dno miski włożyć pierwszego kotleta,przesmarować marynatą na to kolejne kotlety też posmarowane marynatą.przykryć miskę talerzem lub przykrywką i włożyć do lodówki na 1,5 godziny aby naszło.Pozostałą marynatę zostawić do sporządzenia sosu.W między czasie kroimy bardzo drobno 20 dkg pieczarek,paprykę cebulę szynkę,natkę pietruszki.ser zetrzeć na tarce lub też pokroić w drobną kostkę,wszystko to przesmażyć w garnuszku,oprócz sera dodać 50ml sosu sojowo-grzybowego Tao Tao jak masa zgęstnieje,odstawić do wystygnięcia.kotlety wyjąć z lodówki ,rozłożyć na desce, na każdy kotlet kłaść farsz posypując żółtym serem i zawijać na kształt wrzeciona,obtoczyć w mące i smażyć na oleju jak już są obsmażone wyjąć na chwilę, przesmażyć resztę pieczarek,wlać resztę marynaty trochę wody ,ułożyć pierogi podlać winem i dusić na wolnym ogniu aż do miękkości dodać parę kropel sosu sojowo-grzybowego.gdy kotlety są miękkie a sos dostatecznie gęsty.odstawić z ognia.Ugotować ryż na sypko dodać przyprawę curry i trochę soliPierożki ułożyć na grzance,zrobić babeczkę z ryżu pieróg polać delikatnie sosem.SMACZNEGO!
misia14
Pyza
elzbieta8960
marietta
margolata
Mikrula
kwiatula
reniakopp