PATI197799

PATI197799

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

Schab soute z serem i pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki niedzielny obiadek.

Schab soute z serem i pieczarkami

Składniki:

Schab soute z serem i pieczarkami

 

  • 4 plastry schabu
  • 100 gram pieczarek
  • 4 plastry miękkiego sera żółtego
  • sól , pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • maka

Sposób przygotowania:

Schab soute z serem i pieczarkami
Schab rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Pieczarki obrać, pokroić na mniejsze kawałki, podsmażyć na odrobinie oleju. Schab obtoczyć w mące , smażyć na wolnym ogniu na dobrze rozgrzanym oleju. Gdy dolna strona będzie podsmażona przewrócić na drugą , na wierzch położyć ciepłe pieczarki i plaster zółtego sera. Przykryć przykrywką , by ser dobrze się rozpuścił. Podawać na ciepło.

Tagi:

sery ser schab mak