Sposób przygotowania:
Schab Tornado z musztardowym puree
Mięso marynujemy w ziołach i czosnku( można dodać troszkę oliwy i lepiej się zamarynuje.Schab owijamy w kolo wędzonym boczkiem (można sobie pomóc wykałaczkami np). Obieramy warzywa i kroimy w słupki. Kładziemy schab na grilu. Warzywa wrzucamy na rozgrzana patelnie z dodatkiem łyżeczki oliwy. Podsmażamy z tymiankiem , sola i pieprzem, dodajemy miód i wkładamy do piekarnika.( 0k 170 stopni. Pamiętajcie aby nie używać patelni z plastikowymi dodatkami np raczka bo się stopią). Cały czas mamy na oku oczywiście schab. (powinien być soczysty oczywiście) Kroimy jabłko na pol i dodajemy do warzyw aby się upiekły. Ziemniaki mieszamy z musztarda . Sos jest wasza indywidualna sprawa mi osobiście smakuje pieczeniowy z dodatkiem estragonu. Smacznego koleżanko kolego...