karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Schab w całości nadziewany żurawiną podany z kaszą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Schab pieczony w rękawie, nadziewany żurawiną, podany z kaszą jęczmienną mazurską i ugotowaną w sosie ze schabu marchewką.

Schab w całości nadziewany żurawiną podany z kaszą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Schab w całości nadziewany żurawiną podany z kaszą

 

 

Sposób przygotowania:

Schab w całości nadziewany żurawiną podany z kaszą
Schab w całości myjemy i osuszamy. Wzdłuż przez środek, schab nakrawamy długim nożem. W nacięcie wkładamy suszoną żurawinę. W oliwie z dodatkiem czosnku rozprowadzamy przyprawę do schabu, którą nacieramy schab. Przyprawiony schab odkładamy na noc do lodówki. Marchewkę obieramy i kroimy w słupki. Do rękawa  wkładamy wcześniej przyprawiony schab i słupki marchewki. Rękaw z zawartością wkładamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy około 1,5 godziny. Po tym czasie schab wyciągamy z rękawa i kroimy na plastry, które podajemy z ugotowaną kaszą jęczmienną mazurską i marchewką. 
Schab w całości nadziewany żurawiną podany z kaszą
Schab obtoczony w marynacie.
Schab w całości nadziewany żurawiną podany z kaszą
Schab wyjęty z piekarnika. Jeszcze w rękawie.