powirka

powirka

Kucharz
[Przepisów: 24]

Schab w chrupiącej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schab w chrupiącej panierce.

Schab w chrupiącej panierce

Składniki:

Schab w chrupiącej panierce

 

  • 4 szt. Schabu
  • Klasyczna panierka do drobiu
  • 4 jajka
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Schab w chrupiącej panierce
Kotlety schabowe ubić, osolić i opieprzyć. Wstawić na parę minut do lodówki po czym wbić jajka do miski, po solić i po pieprzyć, zanurzyć w jajku kotlety. Na gorący olej wkładać obtoczone w panierce kotlety i smażyć z obu stron.

Tagi:

jajko jajka schab