donia1219

donia1219

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Schab w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Schab w cieście to pysznie przyrządzone mięso, ideale na obiad, naprawdę zachęcam do próbowania! ;)

Schab w cieście

Składniki:

Schab w cieście

 

Sposób przygotowania:

Schab w cieście
Schab myjemy, następnie odkrawamy nieczystości, rozbijamy go tłuczkiem, solimy, pieprzymy, odstawiamy na godzinę, aby smaki się przegryzły.

Po godzinie do wysokiego naczynia wlewam mleko, dodaję jajko i wsypuję mąkę, wszystko razem miksuje, zamaczam w cieście schaba i smażę z obydwu stron- po 5 miinut z każdej. Smacznego! 

Tagi:

schab mięso