Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Schab w cieście.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kolejna propozycja podania w nieco inny sposób schabowego

Schab w cieście. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Schab w cieście.

 

  • Składniki na 2 porcje
  • schab ( plastry) - 2 sztuki ( ok. 150gram każdy)
  • jajka - 2 sztuki
  • mąka - 2 łyżki
  • sól - 2 szczypty
  • pieprz 2 szczypty
  • olej - 2 łyżki
  • żółty ser starty - garść

Sposób przygotowania:

Schab w cieście.
Mięso opłukać, osuszyć. rozklepać tłuczkiem na cienkie kotlety (tłuczemy z obu stron). Przyprawiamy solą i pieprzem. Ciasto: Do miski wbijamy dwa jajka, rozkłócamy, dodajemy sól i pieprz, starty ser i mąkę. Całość mieszamy do momentu aż powstanie nam jednolita gęsta masa. kotlety, po kolei wkładamy do ciasta i przekładamy na rozgrzany olej na patelni. Smażymy na wolnym ogniu. ciasto powinno być lekko podpieczone, gdy za długo będziemy piekli będzie gorzkie.
Schab w cieście.
Schab w cieście - tutaj pokazany w przekroju