Sposób przygotowania:
Schab w cieście francuskim
Piekarnik rozgrzać do 200stopni. Cebule obrać, opłukać i pokroić na połówki. Do garnka włożyć mięso, cebulę i liście laurowe. Zalać wodą, przykryć i zagotować. Gotować około 40 minut. Mięso wyjąć a wywar zachować. Rozmrozić ciasto francuskie. Natkę pietruszki umyć, osuszyć i drobno posiekać. Ciasto francuskie złożyć i rozwałkować na prostokąt o wymiarach 25cm x 40cm. Posmarować ciasto musztardą i posypać grubo natką pietruszki. Schab zawinąć ciasno w ciasto, wierzch posmarować roztrzepanym żółtkiem. Ułożyć na blasze i piec 30 minut. Kapustę włoską umyć, osuszyć, drobno poszatkować. Pomidory umyć, osuszyć i pokroić na cząstki. W garnku rozgrzać tłuszcz, wrzucić kapustę. Smażyć 5minut ciągle mieszając. Zalać sokiem pomidorowym i 250ml wywaru z mięsa. Gotować na dużym ogniu 5 minut. Dodać pomidory, przyprawić solą i pieprzem. Gotować jeszcze 5 minut.
Kapustę przełożyć na półmisek, ułożyć schab i pokroić go na kapustę. Posypać ziarnami sezamu.
Kapustę przełożyć na półmisek, ułożyć schab i pokroić go na kapustę. Posypać ziarnami sezamu.