madzialena1987

madzialena1987

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

Schab w cieście

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

schab jest przepyszny i dosyć łatwy w przygotowaniu

Schab w cieście

Składniki:

Schab w cieście

 

  • 1,5 kg schabu bez kości
  • opakowanie ciasta francuskiego mrożonego
  • 2-3 jajka
  • 150 g pasztetu mrożonego
  • garść suszonych grzybków
  • olej
  • sól, pieprz, tymianek

 

Sposób przygotowania:

Schab w cieście
Schab natrzeć solą i pieprzem, podsmażyć ze wszystkich stron na oleju. Namoczone ,wypłukane wcześniej grzyby ugotować następnie posiekać. Pasztet wymieszać z grzybami, jajkiem pieprzem, tymiankiem Rozmrożony płat ciasta posmarować pasztetem, ułożyć mięso zawinąć, potem dokładnie zacisnąć brzegi ciasta. Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem. Piec przez 40- 50 minut w temperaturze 200-220 stopni.