Sposób przygotowania:
Schab w galarecie
Schab myjemy, osuszamy i nacieramy przyprawami. Obsmażamy na maśle, przekładamy do brytfanny (lub innego pasującego naczynia) i podlewamy sokiem jabłkowym wymieszanym z sokiem z cytryny. Pieczemy 15 minut w temp. 200 stopni. Zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy jeszcze godzinę polewając sosem z pieczenia. Schab odstawiamy do ostygnięcia.
PRZYGOTOWAĆ GALARETĘ:
Osączamy brzoskwinie z zalewy, żelatynę namaczamy. Bulion doprowadzamy doprowadzamy do wrzenia z sosem z pieczenia schabu. Dokładnie mieszamy z żelatyną. Doprawiamy solą, pieprzem i zalewą z brzoskwiń. Kroimy schab w plastry (ok 2-3 cm) i układamy na na półmisku. Dekorujemy brzoskwiniami i oliwkami, zalewamy galareta i wstawiamy do lodówki by zastygła.
PRZYGOTOWAĆ GALARETĘ:
Osączamy brzoskwinie z zalewy, żelatynę namaczamy. Bulion doprowadzamy doprowadzamy do wrzenia z sosem z pieczenia schabu. Dokładnie mieszamy z żelatyną. Doprawiamy solą, pieprzem i zalewą z brzoskwiń. Kroimy schab w plastry (ok 2-3 cm) i układamy na na półmisku. Dekorujemy brzoskwiniami i oliwkami, zalewamy galareta i wstawiamy do lodówki by zastygła.
Pyza