Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1424]

Schab w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Schabik w galarecie z sokiem jabłkowym

Schab  w galarecie

Składniki:

Schab w galarecie

 

Sposób przygotowania:

Schab w galarecie
Schab umyć, osuszyć, natrzeć kolendrą, solą i pieprzem, odstawić w chłodne miejsce na 2 godz.
Schab przełożyć do formy,piec 1-1,5 godz w 180 stop.
Następnie ostudzony schab pokroić w plastry, sok jabłkowy zagotować, wymieszać ze spęczniałą żelatyną, ostudzić.
Cytrynę wyszorować, opłukać, pokroić w plastry
Plastry schabu na przemian z cytryną ułożyć na półmisku, udekorować według swojego uznania.
Mięso zalać galaretką, schłodzić w lodówce.

Tagi:

schab