katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

SUPERPRZEPIS

Schab w galarecie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

można podawać jako przystawkę.

Schab w galarecie.

Składniki:

Schab w galarecie.

 

Sposób przygotowania:

Schab w galarecie.
Mięso umyć, na wypukłej stronie schabu zrobić kilka nacięć. Czosnek obrać, rozetrzeć ze solą, albo przecisnąć przez praskę. Schab oprószyć pieprzem, natrzeć solą i czosnkiem. Odstawić na noc do lodówki. W nacięcia wcisnąć morele. Włożyć do garnka (najlepiej podłużnej brytfanki do smażenia). Zalać bulionem i dusić do miękkości ok. półtorej godziny. Wystudzić. Żelatynę rozpuścić w 1/2 litra bulionu. Odstawić do stężenia. Wystudzony schab pokroić w duże plastry, ułożyć na półmisku, obsypać groszkiem. Zalać tężejącą galaretką. Dowolnie udekorować.

Tagi:

schab