agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

schab w galarecie 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Danie mojej ciotki, pyszna przystawka:)

schab w galarecie 3

Składniki:

schab w galarecie 3

 

  • schab bez kości 1/2 kg
  • ananas 5 plastrów
  • żelatyna 1 łyżka
  • kostka rosołowa 2 szt
  • groszek konserwowy do ozdoby

Sposób przygotowania:

schab w galarecie 3
schab ugotować w bulionie drobiowym lub warzywnym z dodatkiem łyżeczki soli. Następnie pozostawić do ostygnięcia i pokroić w plastry grubości ok 1 cm. Mięso ułożyć w półmisku. Na każdy plaster ułożyć połówki ananasa. Ozdobić groszkiem konserwowym. W naczyniu rozpuścić kostkę rosołową , dodać żelatynę. Przestudzoną i tężejącą żelatyną zalać mięso. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. . Smacznego:)

Tagi:

beza schab bezy