Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Schab w jajku moczony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Schab który zawsze smakuje

Schab w jajku moczony Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab w jajku moczony

 

Sposób przygotowania:

Schab w jajku moczony
Schab oprósz solą i pieprzem, rozklep przy pomocy tłuczka na cienkie kotlety. Do miseczki wbij jajka, dopraw solą i pieprzem i dokładnie roztrzep, do jajka włóż schab i odstaw do lodówki na około 60 minut. Następnie wyjmij schab z jajka, obtocz go w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony, Podawaj na ciepło.
Schab w jajku moczony
kotlety schabowe oiprósz a następnie rozklep
Schab w jajku moczony
w misce roztrzep jajka doprawiając solą i pieprzem zamocz kotlety
Schab w jajku moczony
wyciągnij kotlety i opanieruj w bułce tartej
Schab w jajku moczony
smaż kotlety po kilka minut z dwóch stron