Sposób przygotowania:
Schab w jajku moczony
Schab oprósz solą i pieprzem, rozklep przy pomocy tłuczka na cienkie kotlety. Do miseczki wbij jajka, dopraw solą i pieprzem i dokładnie roztrzep, do jajka włóż schab i odstaw do lodówki na około 60 minut. Następnie wyjmij schab z jajka, obtocz go w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony, Podawaj na ciepło.
![Schab w jajku moczony Schab w jajku moczony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-w-jajku-moczony-241094.jpg)
![Schab w jajku moczony Schab w jajku moczony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-w-jajku-moczony-241095.jpg)
![Schab w jajku moczony Schab w jajku moczony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-w-jajku-moczony-241096.jpg)
![Schab w jajku moczony Schab w jajku moczony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-w-jajku-moczony-241097.jpg)