monia2005

monia2005

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 328]

Schab w kapuście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kapustę możemy zrobić prędzej i trzymać zawekowaną w słoiczkach.

Schab w kapuście Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Schab w kapuście

 

  • kilogram kapusty kiszonej
  • 2 laski kiełbasy
  • kawałek wędzonego boczku ok 25 deko
  • 2 listki laurowe
  • 4 kulki ziela
  • 5 kulek pieprzu
  • kilogram schabu
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Schab w kapuście
Kapustę jeżeli trzeba kroimy drobniej i wrzucamy do garnka ,dodajemy liście laurowe ,ziele angielskie,pieprz i zalewamy do wierzchu wodą gotujemy ok 3 godzin co jakiś czas mieszamy,zestawiamy z ognia i następnego dnia znowu gotujemy ,w między czasie kiełbasę i boczek tniemy w kosteczkę i przesmażamy dodajemy do kapusty i dalej gotujemy . Schab kroimy w dość grube plastry solimy i pieprzymy przesmażamy na patelni z dwóch stron nie za długo dosłownie tylko obsmażamy. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę kapusty ,warstwę schabu i znowu kapustę wkładamy do piekarnika na godzinkę.
Schab w kapuście
Mięsko na patelni dosłownie przesmażaamy tylko chwilkę po czym układamy w naczyniu.

Tagi:

kielbasa schab