petronella

petronella

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Schab w majonezowej marynacie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Zaskakujący przepis na marynowany schab w majonezie i przyprawach. Idealny przepis na świąteczny obiad.

Schab w majonezowej marynacie

Składniki:

Schab w majonezowej marynacie

na marynatę

Sposób przygotowania:

Schab w majonezowej marynacie
W misce mieszamy majonez z chrzanem, sola i pieprzem. Schab pokrojony w plastry, maczamy obustronnie w marynacie. Układamy w pojemniku i zalewamy resztą marynaty. Szczelnie zamykamy i wkładamy do lodówki na ok. 24 godziny aby mięso przeszło marynatą.

W brytfance topimy masło i dusimy mięso z dwóch stron (co jakiś czas obracając) aż mięso będzie miękkie.

Do wytworzonego sosu możemy dodać ziele angielskie.

Tagi:

mięso schab