Sposób przygotowania:
Krokiety warzywneEtap 1
![Krokiety warzywne Krokiety warzywne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/krokiety-warzywne-535148.jpg)
W pierwszej kolejności przygotowujemy farsz. Na rozgrzanej oliwie dusimy cebulę.
Etap 2
![Krokiety warzywne Krokiety warzywne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/krokiety-warzywne-535149.jpg)
Następnie dodajemy zieloną część pora pokrojoną w paski.
Etap 3
![Krokiety warzywne Krokiety warzywne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/krokiety-warzywne-535150.jpg)
Następnie dodajemy startą na tarce marchewkę i pietruszkę.
Etap 4
![Krokiety warzywne Krokiety warzywne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/krokiety-warzywne-535151.jpg)
W kolejnym kroku dodajemy pokrojoną w paseczki cukinię, koncentrat pomidorowy, doprawiamy przyprawami i dusimy jeszcze kilka minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Etap 5
![Krokiety warzywne Krokiety warzywne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/krokiety-warzywne-535152.jpg)
Ze składników na naleśniki przygotowujemy ciasto, maki pszennej dodajemy w takiej ilości aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Smażymy naleśniki. W naleśniki zawijamy farsz, panierujemy w jajku i bułce i smażymy z obu stron na złoty kolor.