Śliweczka

Śliweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Schab w pieczarkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przepis bardzo prosty,ale potrawa pyszna

Schab w pieczarkach

Składniki:

Schab w pieczarkach

 

  • 1 kg schabu bez kości
  • 870 g pieczarek
  • 2 duże cebule
  • smalec
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Schab w pieczarkach
Umyty,osuszony schab pociąć na niezbyt grube kotlety.Doprawić solą i pieprzem.Zostawić w lodówce na dwie godziny.Następnie smażyć na rozgrzanym smalcu z obu stron,aż kotlety będą lekko przyrumienione.Mięso zdjąć z patelni.Na tym samym tłuszczu zeszklić cebule pokrojone w kostkę.Dodać umyte,osuszone pieczarki pokrojone w plasterki.Wszystko przysmażyć.Pod koniec doprawić solą i pieprzem.Dołożyć kotlety,zmniejszyć gaz i pod przykryciem dusić,aż mięso zmięknie i przejdzie aromatem pieczarek.Podawać z gotowanymi ziemniakami.

Tagi:

beza schab bezy